Terugblik op de jeugd in 2015

Terugblik op de jeugd in 2015
29 december 2015 Arno

Jongens, wat hebben we bij de jeugd weer een fantastisch jaar gehad!

 

Op vrijdag en zaterdag stonden zoals gebruikelijk de lessen van trainer Hein gepland. Altijd leerzaam en altijd leuk! Tijdens de World Tour hebben we (bijna) elke maand weer een geslaagde ochtend vol tennis gehad.

Bij de groene en gele competities hebben we grote successen behaald; zowel team groen 1 als geel 12-14 jaar zijn kampioen geworden. Maar natuurlijk hadden we dit jaar ook weer de leuke activiteiten die de jeugdcommissie heeft georganiseerd.

 

Aan het begin van het seizoen hebben een heleboel kinderen uit Montferland tijdens Sjors Sportief en met schooltennis weer kennis kunnen maken met onze sport. En dat beviel bij een aantal zo goed, dat we ze mochten verwelkomen als lid.

In april hadden we een open dag waarbij Freddy voor leden en niet leden een spontane clinic aanbood.  Wederom geslaagd, want ook hierdoor kwamen weer nieuwe aanmeldingen.

 

Mei is de maand van het eerste jeugdtoernooi. Op de laatste dag van deze maand traden de kids met ouders en verzorgers aan voor het ouder-kind-toernooi. Het weer was wisselend, maar dat mocht de pret niet drukken. Wat een gezellige en sportieve dag. Voor elke kleur streden de dubbelpartners om de eerste plaats. De dag hebben we samen afgesloten met een lekker broodje kroket of frikandel.

 

Dan Juni. Juni stond ook dit jaar in het teken van het altijd leuke tenniskamp. Het laatste weekend bleven 25 kinderen op de Snijkuil slapen. Nou ja, slapen. Er waren zoveel leuke dingen te doen, dat van slapen bij sommigen weinig terecht kwam. Een speurtocht door de bossen, een erg gezellige bonte avond, maar ook gewoon tennissen. Tuurlijk hoorden er ook dit jaar weer tenten bij, want naast de kleedkamers en de directiekamer waren ook tenten nodig als slaapplek. Na een korte nacht stonden veel kinderen de volgende ochtend alweer vroeg op de baan. En als ontbijt de heerlijke pannenkoeken van Freddy. Wat is het kamp toch altijd weer een knaller!

 

Tijdens de zomerperiode staan de activiteiten even stil, maar in september kwamen we weer terug voor de jeugdclubkampioenschappen. Dit keer niet alleen voor het toernooi. We hebben deze dag gecombineerd met de festiviteiten voor het 45-jarig bestaan van de club. Helemaal geweldig!

Na een aantal spannende wedstrijden zijn voor rood, oranje en groen de clubkampioenen gehuldigd met een beker. Maar iedereen heeft zijn best gedaan en daarom was er voor iedereen een attentie.

Daarna was het tijd voor de festiviteiten. Als jarige Job behoor je te trakteren en dat deed TV Bergh dan ook. Voor alle kids waren er tijdens de loterij leuke presentjes. Na de toespraak van de voorzitter konden alle familieleden van de spelers mee-eten bij de BBQ. Feest voor iedereen!

 

Na de herfstvakantie mochten we weer griezelen. De Halloween toss zorgt altijd weer voor dolle pret. Verkleed in de mooiste, maar ook griezeligste outfits kwamen de kinderen weer naar TV Bergh om te tennissen, maar ook, om met elkaar veel plezier te maken. In het donker hebben we doodshoofdringen, oogballen, broodjes bebloede  vinger, Dracula-lolly’s  en andere Halloweenversnaperingen op. Bij het kampvuur  horen natuurlijk warme chocomel en marshmallows.

Aan het eind van het seizoen gaan we ieder jaar met z’n allen bowlen. Dit jaar waren 27 kinderen van de partij. Wat een succes weer! De oudere jongeren hebben later hun eigen gezellige bowlingavond gehad.

 

Zoals gezegd, het was een super 2015!

Helaas hebben we aan het eind van dit super jaar afscheid moeten nemen van onze eigen voorzitter.

Sally, thanks voor je tomeloze en energieke inzet voor onze jeugd. We zullen je missen…..

We hopen volgend jaar weer leuke activiteiten te kunnen organiseren voor de jeugd.

En uiteraard hopen we elkaar dan weer te treffen.

Tot volgend jaar, tot in 2016!

 

Groet, de jeugdcommissie

 

Ps: Kijk ook een op de Facebook-site van TV Bergh. Daar vind je bovenstaande met foto’s terug.

0 Reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*

twaalf − 1 =